Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Türkiye’de lokal yönetmeliklere göre ne kuruluşlarda yangın bapsı değerlendirmek zorunludur bakacak olursak;

Yerıcı gereç mideermeyen ve yönıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Bütün yangın kasası ve kanatları şiddetli sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında örgülabilecek sıva tamiratı ve boya anlayışleri sebebiyle kapılar beis görmez.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının gayrı bir önemli sebebi bile rastgele bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları için kolayca açılabilmektedir.

Projeye en normal Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı yakınlarında kolaylıkla açılan ve kalabalık grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bununla birlikte hordaki kriterlere mevla olan yerlerde vahit yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi yangın kapısı olarak olması ikrar edilir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Hızlı Erişim: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya mevla olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda boşaltma meselelemleri hızlı bir şekilde binalabilir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili kondisyon anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya rast kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin esenlıklı çalışması ve kapıyı anlayışsız kapatması gerekir.

Binalarda kâin yangın bapları ve anne kapıların semtı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın sineindeki farklı bir oda kapısı da kabil.

Report this wiki page